30 травня ініціатива ООН Інтерпіс, Міжнародна ліга жінок за мир і свободу та Міжнародний центр перспективних досліджень запрошують волонтерок, активісток та співробітниць організацій та ініціатив, які працюють з внутрішньо переміщеними людьми, на семінар з інклюзивних механізмів Конституційного реформування та участі жінок у цьому процесі.

Захід відбувається у рамках двох проектів МЦПД: "Побудова загальносуспільного діалогу для проведення конституційної реформи " та "Збільшення можливостей жінок".

Щоб конституційні реформи забезпечували стійкий мир в суспільстві, громадськість повинна брати активну участь у цьому процесі. На семінарі будуть обговорюватись проблеми, з якими стикаються волонтерки та активістки під час роботи із постраждалими від збройного конфлікту в Україні, у тому числі вимушеними переселенками.

Під час семінару буде проведено огляд поточного процесу і порівняльний аналіз механізмів включення та участі у процесах Конституційного реформування інших країн, як думки волонтерок і вимушених переселенок можуть бути враховані у цих процесах, та які існують можливості співпраці із Конституційною комісією України.

Семінар відбудеться 30 травня 2015 року в Києві орієнтовно з 9:00 до 15:00. Кількість місць обмежена.

Для участі у семінарі необхідно заповнити електронну анкету за посиланням: http://goo.gl/forms/R4LLOaeLAU

Кінцева дата подачі заявок – 23 травня 2015 р.

Аплікантки отримають повідомлення електронною поштою з результатами відбору 25 травня 2015 р.

Учасницям семінару буде відшкодовано проїзд (потяг, купе), проживання в готелі в Києві (1 ніч), забезпечено харчування.

Організатор(к)и зацікавлені у залучені учасниць із різних областей України.

Робочі мови: українська, російська, буде переклад з англійської.

Семінар проводитимуть:

Мішель Брандт започаткувала та керує Програмою Конституційних реформ для миру в організації Інтерпіс (Interpeace). Мішель працює у сфері Конституційних реформ більше двадцяти років, займається підтримкою та розбудовою спроможності громадянського сектору та ЗМІ для участі в процесах Конституційного реформування, розробила керівництво у цій галузі.

Філіп Томас радник Програми Конституційних реформ для миру в організації Інтерпіс (Interpeace). Філіп більше двадцяти п’яти років займається фасилітацією демократичного діалогу і взаємодії різних сторін у галузі запобігання конфліктів, трансформації та миробудування.

Сергій Кіщенко виконавчий директор Міжнародного центру перспективних досліджень.

Про організації:

Інтерпіс / Interpeace: незалежна міжнародна миротворча організація, стратегічний партнер ООН. Інтерпіс фасилітує та залучає локальні, національні та міжнародні сторони в тривалий колективний діалог і дослідження, що дозволяє суспільствам, які пережили конфлікти, краще реагувати на виклики соціального, економічного і політичного відновлення та виходу із кризи. Програма Конституційних реформ для миру підтримує процеси Конституційного реформування, які сприяють тривалому та стійкому миру. Для досягнення своїх цілей Програма керується принципами відповідальності, включення/інклюзивності (в т.ч. гендерної рівності), участі всіх сторін та прозорості. Це означає важливість національного діалогу, досягнення консенсусу, більшої соціальної та політичної послідовності, управління конфліктами, примирення, зміцнення демократичних принципів та інституцій, і верховенства права.

Міжнародна ліга жінок за мир та свободу /WomensInternationalLeagueforPeaceandFreedom: заснована в 1915 році, Ліга є найстарішою міжнародною миротворчою організацією у світі. Ліга керується підходом практичного, раннього та послідовного залучення громадянського суспільства, прав жінок та гендерної проблематики в усі критичні процеси врегулювання конфліктів і миробудування, зокрема, включення прав людини і повноцінної участі жінок у всі аспекти миру та безпеки. Одним із завдань є посилення та залучення жінок, які працюють навколо вирішення або попередження конфліктів, в національні, регіональні та міжнародні арени, де розробляються політики попередження, резолюції, миробудування та пост-конфліктних трансформацій.

Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД): український незалежний аналітичний центр, який здійснює формування та аналіз державної політики. Місією МЦПД є просування реформ, демократичних принципів управління та соціальних трансформацій в Україні на засадах європейської інтеграції. МЦПД працює у таких сферах як демократичне врядування; зовнішня політика; економічний аналіз; енергетична політика.

Зареєструватись